Rondreis online
Home > Riksjarijders in actie > Het project

Wakibi

Dit jaar hebben we ervoor gekozen om ondernemers in India een handje te helpen. Hiervoor werken we samen met Wakibi, een organisatie die leningen (microfinanciering) verstrekt aan startende ondernemers in ontwikkelingslanden.

 

Wakibi is een microfinancieringsorganisatie die kleine, gepassioneerde ondernemers in derdewereldlanden helpt om hun dromen na te jagen. Dit doen zij door deze ondernemers een lening te geven.

In India leven nog altijd miljoenen mensen in armoede. Door middel van een lening, kunnen deze mensen een investering doen om zodoende een beter inkomen te genereren. Ze kunnen structurele toekomstplannen maken en zijn niet alleen meer bezig met overleven.

In India richt Wakibi zich vooral op ondernemers op het platteland, aangezien zij minder snel een lening ontvangen van reguliere banken. In India verenigen kleine ondernemers zich vaak in corporaties. Zij ontvangen dan een lening in groepsverband waardoor er een gedeelde verantwoordelijkheid is en een betere terugbetalingskans.

Met een lening kon Margaret (31 jaar) bijvoorbeeld meer grond kopen. Zij kweekt haar eigen gewassen en heeft zich allerlei huis- en tuintrucjes eigen gemaakt waardoor ze geen chemische stoffen nodig heeft. Met de grond die Margaret koopt, kan ze haar tuin uitbreiden. Hierdoor kan ze meer verkopen en een beter inkomen genereren.

Lees hier meer over Wakibi.